Klinik Nörofizyoloji EMG / EEG

 

Klinik Nörofizyoloji EEG-EMG Bilimsel Çalışma Grubu genel üyelik ilkeleri: 

1.Çalışma grubuna "Aktif üye" ve “Katılımcı üye” olmak için TND Çalışma Grupları Yönergesinde tanımlanmış olan şartları yerine getirmelidir.

2. Çalışma grubuna ilk başvuru için en az iki mevcut çalışma grubu aktif üyesi referansı gerekir. Üyelik süreci çalışma grubu moderatörü sorumluluğunda yürütülür.

3.Bu çalışma grubunun yürütücüleri Türkiye Klinik Nörofizyoloji EEG-EMG Derneği yönetim kurulu ile aynıdır.

 

MODERATÖR

 

Mehmet Demirci

Kurucu Üyeler

Jale Yazıcı (EMG)
Betül Baykan (EEG)
Vildan Yayla
İbrahim Aydoğdu
Münevver Gökyiğit
Hilmi Uysal
Nurten Uzun Adatepe
Meral Kızıltan
A. Emre Öge
Feza Deymeer
Derya Karadeniz
İrsel Tezer Filik
Barış Baklan

Yeni Kaydedilen Üyeler

  1. Reha Kuruoğlu

  2. Kubilay Varlı

  3. Zafer Çolakoğlu

  4. Erhan Bilir

  5. Mehmet Demirci

  6. Önder Us

  7. Burhanettin Uludağ

  8. Mustafa Ertaş

  9. Nilgün Araç

  10. Candan Gürses

  11. İbrahim Öztura

  12. Gülay Nurlu

  13. Serap Saygı

  14. Çağrı Temuçin

  15. Bülent Cengiz

  16. Berrin Aktekin

  17. Ebru Altındağ

  18. Özden Şenel

  19. Kemal Tutkavul

  20. Leyla Baysal Kıraç

  21. Fikret Aysal

  22. Sbel Özkaynak

  23. Ayşen Süzen Ekinci

  24. Ayçin Yıldız Tabakoğlu

  25. Murat Çabalar

  26. Kayıhan Uluç

  27. Feray Karaali Savrun

  28. Nilda Turgut

  29. Oğuz Osman Erdinç

  30. Zeynep Aydın Özemir

  31. Zeki Odabaşı

  32. Barış Baslo

  33. Barış Baklan
  34. Aysun Soysal
  35. Destina Yalçın
  36. Alev Leventoğlu
  37. Kadriye Ağan
  38. Semiha Kurt

TÜRKİYE KLİNİK NÖROFİZYOLOJİ EEG-EMG
ÇALIŞMA GRUBU KURULUŞ VE ÜYELİK İLKELERİ


1. Çalışma grubuna "aktif üye" olmak için kişi ilgili konuda en az 3 yıldır ve halen aktif olarak klinik veya laboratuvar veya deneysel çalışma yapıyor olmalı ve söz konusu çalışma alanında en az bir yabancı ve birden fazla ulusal yayın sahibi olmalıdır. Adayın aktif üyeliği 3 yıl süre ile geçerli olup bu statüsünü sürdürebilmesi için her üç yılda bir konusunda aktif olarak klinik veya laboratuvar veya deneysel çalışmalarını ve söz konusu çalışma alanında yayın yapmayı sürdürmesi gerekmektedir.


2. Bu kriterleri karşılamayan üyeler "katılımcı üye" olarak çalışma grubunda, yönetim kurulu üçte iki çoğunluğun onayı ile yer alabilir.


3. Nöroloji dışı branşlardan ilgili konu ile çalışmakta olan kişiler istekleri halinde yine yönetim kurulu üçte iki çoğunluk onayı ile katılımcı olarak çalışma grubunda yer alabilir fakat yönetim kurulunda yer almak için nöroloji uzmanı olmak gereklidir.


4. Bu çalışma grubunun yürütücüleri Türkiye Klinik Nörofizyoloji EEG-EMG Derneği yönetim kurulu ile aynıdır.


5. Çalışma grubunun, en fazla 2 yılda bir değişen bir "grup yöneticisi/moderatörü" olmalıdır, bu grup yöneticisi/moderatör yönetim kurulunca üçte iki çoğunlukla seçilmelidir.


6. Çalışma grubunun, 2 yılda bir değişen TND ile ilişkileri sürdürecek bir "grup TND moderatörü" olmalıdır, bu moderatör yönetim kurulunca üçte iki çoğunlukla seçilmelidir.


7. Çalışma gruıbuna başvuru  en az  iki mevcut çalışma grubu üyesi referansı ile yapılır süreç çalışma grubu yöneticisi/koordinatörünün sorumluluğundadır.

8. Çalışma grubu, ulusal kongrede kendi konusunda bilimsel içeriği belirlemede katkıda bulunur. Bu amaçla ulusal kongrelerde konferans, work shop, kurs, sempozyum, tedavi gecesi, kahvaltı semineri, ve diğer programları hazırlayarak TND Kongre Düzenleme Kuruluna her yıl bildirir.


9. Sempozyum, okul, kurs, konferans ve bunun gibi eğitim amaçlı etkinlikler çalışma grubunun öncelikli amaçları arasındadır. Bu tür etkinlikler TND onayı ile olur.


10. Çalışma grubu, konusuyla ilgili olarak bülten çıkarabilir ve eğitim materyali hazırlayabilir. İstekleri halinde, TND onayı ile TND dergisinin özel sayısı şeklinde konularına özelleşmiş sayılar çıkarabilir.


11. Çalışma grubu etkinliklerden elde ettikleri gelirleri TND adına yatırır, bu gelirin % 10'u TND tarafından gelir olarak kaydedilirken, geri kalanı çalışma grubunun dilediği şekilde kullanılır. Çalışma grubu mali konularda yönetim kurulu üyelerinden birini sayman olarak görevlendirir. Bu sayman TND saymanı ile iletişim içinde bulunur.