22 Temmuz 2022 Dünya Beyin Günü Ardından

12.08.2022

Dünya Nöroloji Federasyonu bu yıl 22 Temmuz temasını “Beyin sağlığı: Herkes için “ olarak belirlemişti. Türk Nöroloji Derneği (TND) de 22 Temmuz 2022 Dünya beyin gününü içeren haftayı “Beynine sağlık” mottosu ile kampanyaya dönüştürdü.

TND beyin haftası boyunca, yaşam süresinin uzamasıyla birlikte nörolojik hastalıkların sıklığının arttığını ve nörolojik hastalıklarınen yüksek oranda işgücü kaybına yol açan hastalık grubuna dönüştüğü gerçeğini işledi. “Demans”, “İnme”, “Epilepsi”, “MS”, “Parkinson” ve “Migren” bu kaybın başta gelen sorumluları olan altı nörolojik hastalıktır. Ancak ne önleme tedavisi için ayrılan pay yeterlidir, ne de toplumsal farkındalık yeteri düzeydedir. Kampanyanın amacı, beyin hastalığı teşhisi veya belirtisi olanların bir nöroloji uzmanı ile görüştükleri takdirde iyileşme şansının en yüksek olacağı konusunda farkındalık yaratmaktıHasta olmadan önlemek en önemlisi olduğundan TND kampanya boyunca sağlıklı beyni korumanın yani nörolojik hastalıklarda birincil korumanın önemini ve yöntemlerini birinci sıraya koydu ve işledi.

Kampanya kapsamında on beşer saniyelik “Beyin Sağlığınızı Koruyacak 5 Yöntem” ve “Söz Konusu İnme (ya da MS, Parkinson, Migren, Alzheimer veya Epilepsi) ise Çözümü Nörolojide” başlıklı iki dijital film şehir dijital ekranlarından instagrama kadar her türlü sosyal medya ortamında gösterime sokuldu.*

İstanbul’da film ve afişlerimiz metro, vapur, tramvay ve Marmaray dahil şehrin cümle billboard ve dijital ekranlarında bir hafta boyunca gösterildi. Ankara’nın EGO otobüsleri ve metro vagonlarında ve yirmi beş ilçenin işlek kent ekranlarında dijital görsellerimiz yer aldı. İzmir, Adana, Antalya, Samsun, Kayseri, Eskişehir ve Rize’de dernek ekranlarda, billboardlarda ve raketlerde TND mottosu sunuldu,  filmlerini gösterildi.

TRT-1 ve NTV radyoda TND başkanı ile röportaj yayınlandı. Açıklamalarımız sonhaberler.com, Diken, ulak.news, Saglikaktuel.com, Sabah, Habertürk, Hürriyet, Canligaste, mynet, medikalakademi, medimagazin, saglikagi.net gibi yayın organlarında yer aldı.

Şüphesiz efsane belediye başkanı Prof. Yılmaz Büyükerşen ile Dr. Demet Özbabalık’ın katıldığı “Beyin için saati durdurmanın yolları” söyleşisi unutulmazdı.

Sonuç olarak TND tarafından gerçekleştirilen “#beyninsesaglık” konseptli dünya beyin günü farkındalık çalışması üyelerimizin ortaya koymuş olduğu sahiplenme ve paylaşımlar ile hedeflenen erişimlere ulaştı ve toplumsal farkındalık açısından önemli bir adım atıldı. Şimdi planımız “Hızlanarak yola devam

TÜRK NÖROLOJİ DERNEĞİ YÖNETİM KURULU

Kampanya filmlerini görmek için tıklayınız.