BASIN AÇIKLAMASI

25.10.2017

Sayın Üyelerimiz,

Türk Nöroloji Derneği Yönetim Kurulu,  24 Ekim 2017 tarihli Cumhuriyet Gazetesinde yer alan "KHK'ya Teslim Oldular" başlıklı yazıda yanlı bir bakış açısı ile "bilim insanlarının akademik faaliyetlerini engellemekle" suçlanmaktadır.

Cumhuriyet Gazetesi tarafından Türk Nöroloji Derneğine bu habere ilişkin herhangi bir soru sorulmamış, haber yayınlanmadan önce konu hakkında bir açıklama istenmemiştir.

Bildiğiniz üzere  Türk Nöroloji Derneği bir meslek örgütüdür. Kamu yararına dernek statüsüne sahip ve "Türk" adını taşıyan sayılı derneklerden biridir. Kuruluş amacı tamamen mesleki gelişmelere yönelik faaliyetler yapmaktır. Tüzüğümüzde de belirtildiği gibi TND siyaset yapamaz, siyasi görüşlerin veya protestoların aktarımı için aracılık edemez, üyeleri tarafından da siyasi söylem ve protestoların platformu olarak  kullanılamaz.

Bazı üye ve  üyelikten istifa eden meslektaşlarımızın  ve Cumhuriyet Gazetesinin,  aslında demokratik olmayan, sadece bir görüşe destek veren yazıları ile   Türk Nöroloji Derneğini kamuoyu önünde küçültücü davranışlarını bir kez daha kınıyoruz. 

Saygılarımızla,

Türk Nöroloji Derneği  Yönetim Kurulu

EK: TÜRK NÖROLOJİ DERNEĞİ BAŞKANININ KONU İLE İLGİLİ AÇIKLAMASI