Önemli: Türk Nöroloji Derneği Bilgilendirme

2.06.2018

Değerli üyemiz,

         Nörolojide hizmet sağlayabilmemiz, yani hekimliğimizi, uzmanlığımızı hakkıyla yerine getirebilmemize engel oluşturan kısıtlamalarla sık sık karşı karşıya kalmaktayız. Bu gerekçesiz, haksız ve hasta sağlığına da zarar veren uygulamalar istisnasız hepimizi etkilemekte ve bu konuda sıkıntıları hepimiz yaşamaktayız. Öncelikle hekimlik yetkinliğimize zarar veren ve Sağlık Bakanlığı tarafından, çözümü konusunda ivedi çözüm üretilemeyen öncelikle bazı ilaçlarımızı -ki bunlar nöroloji pratiğimizde sık karşılaştığımız ve maalesef çoğu da kronik olan hastalıklardır- reçete etme ile ilgili problemlerimize nöropatik ağrı, antikoagülan tedavi… en son antidepresan ilaçların da eklenmesi söz konusu olmuştur. Konu hakkında derneğimiz, bütün yönetim kurulu üyeleri ve koordinator uzman arkadaşlarımızla birlikte, Sağlık Bakanlığının her kademesi ile defalarca yüzyüze görüşme yapmış ve yasal girişimleri de resmi prosedürleri kullanarak, hukuk büromuzla birlikte hemen yerine getirmiştir.

       Değerli arkadaşlar, emin olunuz ki bu son gelişme dahil, diğer taleplerimiz için bütün YK ve uzman arkadaşlarımız ciddi bir mücadele içindedir. Ancak mevcut bürokratik yapıyı da herkesin biliyor olması lazım. S.B. tarafından yapılan Uzmanlık dernekleri çalıştayına katılıdığımızda bütün derneklerin farklı alanlarda ciddi sıkıntılarına şahit olduk. Sistem kendi içinde ciddi problemler yaşamakta. Böyle bir zamanda hep birlikte olmak yerine, bireysel isyanların ve derneğe zarar verecek söylemlerin kimseye yararı olamaz. Mesleki özlük haklarımız, SUT, SGK işlemleri ve tedavi alanlarındaki problemlerle ilgili bütün toplantılarımıza alanımızdan ilgili bütün meslektaşlarımız, özellikle de uzman arkadaşlarımızın temsilcileri mutlaka davet edilmekte ve güç birliği sağlanmaya çalışılmaktadır. Yalnızsak hepimiz yalnızız, güçlü olmak zorundaysak hepimiz buna hep birlikte mecburuz.

      Bu zor günlerde yine aile olmanın gereklerini yerine getirmek zorundayız. Sizden ricamız, yapabileceğiniz bütün girişimlerle, ulaşabileceğiniz her türlü olanakla camiamıza destek vermenizdir. Bizler bu sorunlardan kurtulmanın her yolunu arar ve kullanırken, lütfen sizler de yanımızda olun. Bu dernek hepimizin derneği, hepimizin geleceği.

 

Saygı ve sevgilerimle,

 

Prof. Dr. Şerefnur Öztürk

Türk Nöroloji Derneği Başkanı