BÖLGESEL “AKUT İNMEDE TROMBOLİTİK TEDAVİ” KURSLARI

6.05.2019

2019 yılında Türk Beyin Damar Hastalıkları Derneğinin, Türk Nöroloji Derneği işbirliği ile düzenlediği “Akut inmede trombolitik tedavi kursları” 4 Mayıs 2019’da  İzmir, Adana ve Trabzon’da düzenlendi. Kursların içeriğini ve birer anı resmini görmek için tıklayınız. Kurslarımız 15 haziran’da Bolu ve Tekirdağ ile devam edecektir.

Bölgesel akut inmede trombolitik tedavi kurslarının içeriği bu yıl yenilendi. Kurslarımız iki bölümden oluşur. İlk bölümde kursun kısa bir tanıtımını takiben önce “Akut inmede IV tPA kullanımı: Sorunun tanımı ve boyutu, kısa literatür özeti, hastane ve sistem organizasyonu, metrikler [indir]”; ardından “IV trombolitik tedavi: Endikasyonlar ve kontrendikasyonlar [indir]” ile devam edilmekte, ve oturum “IV tPA uygulaması öncesi ve sonrası takip, NIHSS [indir]” ile bitirilmektedir. Kahve arasını takiben interaktif olgu tartışması ile 90 dakikalık ikinci kısmı ile kurs tamamlanmaktadır.

Bölgenizde yapılacak kursa katılmak veya bölgenizde kurs yapılması için Türk Beyin Damar Hastalıkları Derneği sekreteryasına başvurabilirsiniz. Saygı ile duyurulur.

Prof.Dr. Mehmet Akif Topçuoğlu