TND SEÇİMLİ OLAĞAN GENEL KURUL ARA DUYURUSU

11.03.2021

Sayın Üyemiz,

Bildiğiniz üzere, pandemi koşulları nedeniyle Dernek Genel Kurulları resmi olarak 28 Şubat 2021 tarihine kadar ertelenmişti. 2 Mart 2021 tarihinde açıklanan yeni kontrollü normalleşme sürecine göre; derneklerin kişi başına 8 metrekare alan bırakma ve aynı anda bulunabilecek azami kişi sayısı 300’ü geçmemek üzere, her türlü tedbir alınarak yapılabileceği bildirilmiştir. Yasal süresini Kasım 2020 itibariyle tamamlamış olan ve seçim sürecine girmesi gereken Türk Nöroloji Derneği Yönetim Kurulu olarak, dernekler masası ve diğer resmi kurumlarla görüşerek hukuksal gereklilik itibariyle mevcut koşullarda dernek merkezinin bulunduğu ilde yapılabilecek olan genel kurul toplantısı ve aynı genel kurul toplantısında yapılacak Yönetim ve Denetim Kurulları seçimleri için karar almış, çalışmalarımızı başlatmış ve duyurumuzu yapmış bulunuyoruz. Yasal olarak dernek yönetim kurulu seçimleri online yapılamamaktadır. Pandemi önlemleri ile yapılabilecek olan bu TND-YK seçim süreci, resmi makamlardan bir kısıtlama yapılmaması durumunda gerçekleştirilecek ve üyelerimizin seçme ve seçilme hakları için özenli bir süreç yürütülecektir. Ankara İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü'ne Türk Nöroloji Derneği Olağan Genel Kurul başvurusu yapılmıştır; uygun bulunursa toplantı duyurulan gün ve saatte Ankara'da düzenlenecektir.

Bulunduğumuz olağanüstü koşullarda yönetim kurulu olarak demokratik haklarımızın korunması ve gerçekleştirilmesi yönünde her türlü özveri ve çaba ile çalışıyoruz ve siz değerli üyelerimizin sürece destek olmasını umuyoruz. Türk Nöroloji Derneği’nin geleceği bütün nörologların geleceğidir.

Resmi makamlar tarafından herhangi bir iptal ya da erteleme durumunda Türk Nöroloji Derneği üyelerine ivedilikle bildirim yapılacaktır.

57. Ulusal Nöroloji Kongresi’nin online mı yoksa hibrit olarak mı düzenleneceği konusu henüz netlik kazanmamış olup, yasal süreçler doğrultusunda hareket edilecektir.

Saygılarımızla,

Türk Nöroloji Derneği Yönetim Kurulu