Ağrı Tedavisi için Farkındalıkla Kaçkar Tırmanışı

12.08.2025
 
 
Bu yıl da  sizleri önemli bir farkındalık projesine katılmaya davet etmekten memnuniyet duyuyoruz. Türk Nöroloji Derneği ve Türk Algoloji Derneği olarak 28-30 Ağustos 2025’te  ‘Ağrı tedavisi için farkındalıkla Kaçkar Tırmanışı’ projesi ile toplumda bir farkındalık yaratmayı amaçlıyoruz. Katılımınızın bu farkındalığa önemli katkı sağlayacağına inanıyoruz. Bu kapsamda katılımcılar ile 28 Ağustos 2025’de Çamlıhemşin’de bir araya gelerek Kaçkar Dağı Tırmanışı gerçekleştireceğiz. Tırmanış sürecinde hazırlanan programda ağrı konusunda eğitim faaliyetleri ve sosyal etkinlikler de yer alacaktır.Gerekli hazırlık ve planlamalar doğrultusunda katılımıınızı Türk Nöroloji Derneği'ne ([email protected] )bildirmenizi rica ederiz.
 
Program
 
1. Gün - 28 Ağustos 2025 Perşembe, Rize havaalanı  (Saat 11:00)
Rize (12:00) ve Çamlıhemşin’de (13:00) buluşma. (Not:kendi araçları ile gelenler araçlarını Rize veya Çamlıhemşin’de bırakabilir)
13:00'te araçlarla Ayder Yaylası'na ulaşım. Ayder de doğa, seyir terası ve bulut şelalesi yürüyüşü.
Son hazırlıklarımızı ve eksiklerimizi tamamlayıp araçlarla 15:00'de Yukarı Kavron Yaylası'na çıkacağız.
Yaylada bir saatlik yürüyüş yapacağız. Akşam yemeği ve konaklama Şahin Pansiyon ve çadırlarda.(Yöresel müzik performansı eşliğinde)
20.00 Webinar ‘ Ağrı Tedavisine farkındalık için Kaçkardayız’
 
2. Gün 29 Ağustos 2025 
08:00 Kahvaltı
09:30 gibi Yukarı Kavrun yaylasından Kaçkar buzul göllerine yürüyüş (gidiş-dönüş yaklaşık 6-7 saat). Karadenizin doğal güzellikleri eşliğinde karadeniz gölü, at gölü ve büyük deniz gölüne vararak büyük kaçkar dağının eteklerinde yürüyüş ile mezovit çayırına varış. (Tüm katılımcılara öğlen yemeği için hazırlanan paketler ikram edilecektir)
Kaçkar zirve tırmanışı yapmak isteyenlerle zirve tırmanışı yapılacak 
Mezovit çayırından yürüyüş ile yukarı kavron yaylasına dönüş
19.00 Akşam yemeği ve dinlenme
Akşam yemeği ve Konaklama Şahin Pansiyon ve çadırlarda.
 
 
3.Gün 30 Ağustos 2025
09:00 kahvaltı
10:00 Yukarı Kavrun yaylasından hareket Samistal Yaylası, Palovit Yaylası ve Amlakit Yaylası güzergahından 13:00 ‘de Polovit şelalesine varış ve çat vadisi ziyareti
14:00'de Çamlıhemşin’e varış. (Not: Çamlıhemşin den havaalanına dönüş uçuş saatlerine göre planlanacaktır)
(Konaklamalar Yukarı Kavrun Yaylası Şahin Pansiyon ve Çadırlarda olacaktır. )
 
Not: Katılımcıların yanlarında yağmurluk, polar ve yürüyüş botu getirmeleri önemlidir. Katılımcılar belirlendikten sonra oluşturulacak watsap grubundan program ve gerkeli hazırlıklar ile ilgili bilgilendirma yapılacaktır.