Yeni Yıl

31.12.2020

Sevgili Meslektaşlarımız

 

“Zor bir yılı geride bırakırken, Türk Nöroloji derneği yönetimi olarak, bir taraftan nöroloji alanındaki üretimlerimizi sürdürmeye çalıştık, diğer taraftan ise ilkelerimizden ödün vermeden, sizlerden gelen ve çalışma alanımızla ilgili her türlü öneri ve talepleri uygulama arayışlarına devam ettik.

Ülkenin dört bir yanındaki nörolog meslektaşlarımızın tüm güçleri ile Covid-19 pandemisi ile savaştıklarının haberlerini alıyor ve onlar için kaygılanıyorduk. Bununla beraber hastalık ile ilgili tecrübelerini birbirleri ile paylaşmaları için tüm nörologlara yönelik bir Covid-19 komisyonu kurma girişimini gerçekleştirdik.

Aynı zamanda tüm çalışma gruplarının olağanüstü çabaları ile gerçekleştirilen online webinarlar bize eğitim umudu olmaya devam etti. Oldukça yüksek katılımlı bir online nöroloji kongresini sizlerin katkısıyla başarı ile tamamladık. Hukuk büromuz sizlerden gelen sorular ile daha etkin bir çalışma süresi geçirdi. Bakanlık ve TICK ile ilgili ilaç ve endikasyon çalışmalarımız devam etti ve birçoğu hak kazanımı ile sonuçlandı.

Ama, en çok da kaybettiğimiz sağlık çalışanlarına içimiz yandı. Hepsi birer kahramandı ve mesleklerini yaparken aramızdan ayrılmışlardı. Bu nedenle, Covid-19 nedeniyle kaybettiğimiz sağlıkçı arkadaşlarımızın kaybının meslek hastalığı olarak sayılmasını ve geride bıraktıkları ailelerine destek olunması düşüncesini de  içtenlikle diledik. 

Sevgili meslektaşlarımız, yine de yeni bir yıla girerken geleceğe dair iyi dileklerde bulunmak istiyoruz. İyi şeylere, gerçekten iyiliğe her zamankinden çok daha fazla ihtiyacımız var. Pandeminin biran önce ortadan kalkmasını, gündelik ve acil nöroloji hekimliğimizi en iyi şekilde yeniden yapmaya başlamayı, eğitimi yeniden yüz yüze verebilmeyi içtenlikle diliyoruz. Dahası da önce sağlık diyerek tüm meslektaşlarımızın sağlığının güvende olmasını önceliğimiz olarak kabul ediyoruz.  

Umuyoruz ki, 2021 yılı, yeniden kongrelerde bir araya geleceğimiz, çalışma alanımızla ilgili huzurumuzu yeniden kazandığımız, ilacımıza, tanımıza ve hastamıza yeniden sorunsuzca sahip olabildiğimiz bir yıl olsun.

Birbirimizden güzel haberler almak umut ve dileği ile yeni yılınız, yılımız kutlu olsun.

Türk Nöroloji Derneği Yönetim Kurulu